Loistava himmeli 27.2.2015

Kolmas malli: Loistava himmeli
Kirkko eristäytyy omaksi, sukupolvien ajan hyväksi koettua ja opillisesti korrektia mutta myös tässä hetkessä hyväksyttyä opillista konstruktiota varjelevaksi saarekkeeksi. Tätä loistavaa himmeliä esitellään ryhmäyttämiskokouksissa. Sen jokainen osa on vuosituhansien aikana huolellisesti sovitettu paikalleen. Jos huomataan, että jokin vipstaaki ei mahdukaan enää kokoontumisissa esiin työnnettävään loistavaan ja monimutkaiseen konstruktioon, se poistetaan vaivihkaa, ja laaditaan kirjallinen kuvaus siitä, miksi osanen ei missään tapauksessa voi olla osa loistavaa rakennelmaa. Ytimekkään ja kansantajuisen kuvauksen lisäksi aiheesta kirjoitetaan seikkaperäisiä ja myös akateemisia tutkimuksia. Kokoontumisten sisältö muodostuu himmeliin jäljelle jääneiden osasten – niitä on paljon – julkisesta kiillottamisesta.

Koska oIkean opin ja elämän malli on niin tarkasti määritelty – himmeli on oikeasti hieno – uusia ryhmäyttämiskokouksia tarvitsevien ihmisyhteisöjen saarekkeita syntyy luonnollisesti päivittäin lisää. Himmelin yksityiskohdista tulee aina kiistaa. Näin myös aina uudet himmelimestarit saavat pulpetteja, joista valistaa kansaa. Näistä loistavista ja kirkkaista himmelilinnakkeista tehdään matkoja pimeydessä vaeltavien keskuuteen levittäen himmelin kutsua sanoin ja teoin. Himmeli edustaa rakkautta. Siinä on kuitenkin myös ilmeistä voimaa: syntyy lastentarhoja, kaivoprojekteja, ensikoteja, jopa kouluja ja rahankeräyshankkeita.

Kuule kansaa kaikessa ja Tien yhteisö (näistä kahdessa edellisessä blogissa, 25. Ja 26.2.2015) liepeilevät Himmelinpalvontayhteisön laitamilla. Kaikilla kolmella ryhmällä on jännitteiset välit keskenään. Kuule kansaa kaikessa -ryhmä samoin kuin Tien yhteisö ovat riippuvaisia himmelistä, mutta himmelipoliisit pitävät huolta, että nämä eivät pääse himmentämään himmelin kirkkautta.

No, tämä nyt tästä irvailusta. (Eilen oli Tiruvannamalain aikamme toiseksi viimeinen päivä. Tänään viimeinen vapaaehtoistyöpäivä. Huomenna lauantaina 28.2. pestimme Tiruvannamalain Quo Vadis -dialogikeskuksessa päättyy. Ja kuinkas sitten käykään?)

Hyvästit Tiruvannamalaille