Varanasi edessä Delhi takana 26.1.

Kaksi päivää Delhissä, Varanasi edessä

Vaihdoimme elintasoa, kulttuuria ja ilmapiiriä. Dubaista Delhiin. Edellisessä köyhät eivät nukkuneet kadulla, kukaan ei kerjännnyt eikä kukaan kulkenut rääsyissään ja katupölyn peittämänä.

Olimme Delhissä turisteja, torjuimme lukuisia tarjouksia tulla johdatetuiksi erittäin edullisiin ostospaikkoihin. Mahatma Gandhin kuolinpaikka, Lakshmin temppeli (Lakshmi takaa varallisuutta), katolinen kirkko, Moguli Humanyun hautamonumentti. Barak Obaman vierailun tähden useat

Gandhin viimeiset askeleet
Gandhin viimeiset askeleet

kohteet ja kadut olivat kiinni. Mainio oppaamme sai meidät houkutelluksi matto- ja tekstiilikauppaan, ja hankimme kaiken, mitä ajattelimme kolmen kuukauden aikana hankkia + yhden aikomattoman.

Mainio oppaamme oli elämän runtelema, erittäin ystävällinen mies, avoimen uskonnollinen hindu. Hänen lempijumalansa oli Hanuman. Tiistaisin ja perjantaisin hän on Hanumanin tähden kasvissyöjä ja pidättäytyy alkoholista, ellei vieraanvaraisuus toisin sanele. ”Jumala on yksi, mutta ilmenee monena.” Voisikohan suomalainen turistiopas keskeyttää selostuksensa rukoillakseen aina välillä sopiviksi katsomissaan paikoissa?

Stanley Jones takavuosilta sanoi, että Intian ja kristinuskon kertomuksissa on useita samoja elementtejä. Seikka vaivasi häntä. Vastaukseksi itselleen hän löysi kristinuskon tarinan historiallisuuden: Sana ei tullut vain sanaksi, vaan lihaksi; historiaksi ja ihmiseksi. Retki jatkuu: maanantaina 26.1. Varanasissa. Nyt Delhin lentokentällä.

1 thought on “Varanasi edessä Delhi takana 26.1.

  1. On näemmä päästy jo oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Varjelus on moninkertaistunut. Imeitä ja riemullisia kokemuksia matkallenne!
    ……..Nyt paloi piirakka pohjaan kirjoittaessani.

Kommentointi on suljettu.