Kanne hylätty 28.4.2015

Madrasin korkein oikeus hylkäsi äärihindulaisen (mikäli sellaista nimitystä enään voi käyttää nykyisen JBT-puolueen vallassaolon aikana) Vishwa Hindu Parishad -liikkeen kanteen tamilifilmiä Uttama Village (http://en.m.wikipedia.org/wiki/Uttama_Villain) vastaan.

Deccan Chronicle -sanomalehti 28.4.2015 uutisoi kanteen hylkäämistä omituisesti. Uutisessa siteerattiin kanteen hylkäämistiedon jälkeen vain kanteen uskonnollista sisältöä: ”Hindulaisuuden mukaan Jumala käyttää avataroja vakiinnutaakseen dharmaa adharmaa vastaan. Varaha oli yksi tällainen hindujumala Vishnun avatara, joka otti metsäkarjun

Varaha-myytti on kuvattu myös Pallava-dynastian aikaiseseen freskoon Mahabalipuramissa
Varaha-myytti on kuvattu myös Pallava-dynastian aikaiseseen freskoon Mahabalipuramissa

(boar) muodon. Eräänä tiettynä ajankohtana maailman ihmiset eivät eläneet sopusoinnussa toistensa eivätkä luonnon kanssa, vaan käyttivät niitä vastaan tuhoisia aseita. Maan jumalatar Bhudevi ja maan pyhät rukoilivat Vishnua varjelemaan maata. Sillä välin Hiranayaksha-demoni – maanpiirin väkivaltaisuudesta piittaamatta – haluten itselleen lisää valtaa ja voimaa esitti Herra Brahmanille voimakkaita rukouksia, ja pyysi itselleen ansiota (boon), ettei mikään ihminen, jumala tai eläin voisi voittaa häntä. Hän kuitenkin unohti listastaan metsäkarjun. Saatuaan pyytämänsä ansion Hiranyaksha alkoi piinata maan ihmisiä. Kun hän kaappasi Bhudevin ja piilotti tämän alkuaikaisiin vesiin, Vishnu saapui hätiin jättiläismäisen metsäkarjun muodossa, varahana, pelastaakseen maan jumalattaren – karjulla oli valta murtautua maan sisään. Varaha voitti demonin ja palautti maan alkumerestä nostaen tämän ylös torahampaillaan ja asetti Bhudevin jälleen alkuperäiseen asemaansa universumissa.”

 

Mitä lehdessä oikein sanottiin, jää hämäräksi minulle, joka en tunne täkäläistä keskustelua. Rivien välissä sanotaan jotakin. Ehkä, että Uttama Villain -filmi ei ole uskollinen kuvaamalleen myytille, ja näin ollen pilkkaa hindulaisuutta. Ehkä, että hindulainen fundamentalistinen ryhtiliike ei ole saanut kaikkien kannatusta.

Joka tapauksessa mielenkiinto heräsi. Katsoin jo trailerin Youtubesta.

Toiseksi viimeisenä Intian reissun päivänä Chennaista.