Hieman isännistämme 1.2.2015

Arcot Lutheran Church tunnettiin aiemmin nimellä the Danish Missionary Church. Osa seuraavasta perustuu netistä löytämääni ja toinen

Arcot Lutheran Church tunnettiin aiemmin nimellä the Danish Missionary Church. Osa seuraavasta perustuu netistä löytämääni ja toinen osa pastori Joshua Peteriltä kuulemaani, joka kuulema on saattanut jossakin kohdassa muuttua luulemaksi. Kirkon alku on saksalaisen missionaarin työssä, jonka ihanne oli kastiton kirkko. Danish Missionary Society pyydettiin hätiin, ja kirkko perustettiin 1864. 2014 Arcot kirkko juhli 150-vuotis synttäreitään. Logon oli suunnitellut isäntämme pastori Joshua Peter, JP.

Juhlavuoden tunnus olin ”Being God’s People”. Kirkon idealistisesta alusta huolimatta Arcot-kirkosta muodostui dalit-kirkko, kastittomien kirkko. Daliteja voidaan kutsua myös dravidoiksi – tämä on etninen ja kielellinen määritelmä. Mahatma Gandhi keksi nimittää daliteja Jumalan lapsiksi. Gandhi ei ole erityisesti dalitien suosiossa, koska heille annettu nimitys oli laiha lohtu siitä, että kastilaitos ja dalitien asema sen ulkopuolella säilyi. Dalitit kokevat nimityksen halventavaksi myös siksi, että, samalla nimellä kutsuttiin/kutsutaan(?) myös temppeliprostituoitujen lapsia, isättömiä. JP sanoi, että nimitys ei kuvaa daliteja oikein: ”Meillä on isä”. Termi ”dalit” on joukon itse itsestään käyttämä, nimi, jonka he itse antavat itselleen. Sen merkitys on ”identiteetittömäksi muserrettu”. Jyvät murskataan jauhinkivillä niin, että jyvän alkuperäinen olemus katoaa – jyvistä tulee dalit.

Arcot-kirkko juhli 2014 sitä, että kansasta, joka ei ollut kansa, tuli kansa.

<img class="size-medium wp-image-82" src="http://reunalla.net/wp-content/uploads/2015/02/image-300×224 plavix 75 mg.jpg” alt=”Kansan juhlavuosi” width=”300″ height=”224″ srcset=”http://reunalla.net/wp-content/uploads/2015/02/image-300×224.jpg 300w, http://reunalla.net/wp-content/uploads/2015/02/image.jpg 640w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />
Kansan juhlavuosi

Jos jollakulla teistä on dalitien historiaa tarkasti kuvaava nettiartikkeli, olkaapa hyvä ja kertokaa.

Olemme olleet Tiruvannamalaissa, jonne siis aiomme jäädä kuukauden päiviksi, kolmatta vuorokautta. Tapahtuu koko ajan niin paljon, ettei perässä tahdo pysyä. Eli ei tässä kaikki! Pitäisi kertoa vielä Quo Vadis -keskuksesta ja Sri Ramana -ashramista. No, sen ehtii. Sitten pitäisi kertoa katolisesta kotimessusta, jossa olimme tänään ja vielä siitä, että Komulaisen Jyri vierailee paraikaa täällä ja antaa mahtavaa peesausta Intia-tietämyksellään. Ken jaksaa kirjoittaa niin monta tarinaa?